Jatko


Piimälimppu


1 l kirnupiimää
100 g hiivaa
4 dl siirappia
1-1.5 rkl suolaa
2 tl hienonnettua pomeranssin kuorta
2 tl anista (jauha/murskaa  hiukan morttelissa)
6 dl ruisjauhoja
6 dl hiivaleipäjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja

Nostata taikinaa hyvin (n tunti ) leivo limpuiksi ja nostata uudelleen.
Uuni 180 C n. 60  min. Sivele limppuja paistamisen aikana siirappi vedellä (1 dl vettä +n.1 rkl siirappia)

Paista limppua ensin että pinta hivenen ruskistuu jonka jälkeen sivele seoksella muutamaan kertrtaan paiston aikana.
Siirappivedellä saat aikaan kauniin kiiltävän pinnan limppuihin.
Taikinasta tulee 4-6 kpl limppua .Teemme itse 4 kpl komeita limppuja niin saa paistettua kahdessa erässä.